Portfolio

Portfolio

Portfolio

Portfolio

Uit in Huis

Start van het nieuwe culturele seizoen!

Expertise

Identiteit

Campagne

Website

Drukwerk

Live site

uitinhuis.nl

Samenwerking

Annemarie Lindeboom - Projectleider

Radboud Droog – Communicatie

Laura Lubbers – Social media content

 

Op zaterdag 9 september 2023 openden meer dan veertig culturele organisaties letterlijk hun deuren. Tijdens Uit in Huis toonden zij wat het publiek het komende jaar kan verwachten. De organisatie heeft maandenlang aan het evenement gewerkt en ondanks de hitte was er veel belangstelling en hing er een gezellige sfeer.

Stijl doorontwikkeling

De stijl van Uit in Huis 2021 heeft als basis gediend voor de ontwikkeling van de nieuwe stijl. Deze bleek echter (iets te) uitgebreid te zijn en is daarom vereenvoudigd. Aangezien het evenement hopelijk jaarlijks terugkeert, zijn er keuzes gemaakt voor de lange termijn. Hierdoor krijgen het logo, het lettertype, een deel van het kleurenpalet en, als belangrijkste element, het Uit in Huis-patroon een nieuw leven.

Een gloed nieuwe website

Uit in Huis had nog geen eigen website. Dus deze is ontworpen in de nieuwe stijl en vervolgens gerealiseerd in Webflow. De website kan gemakkelijk worden bijgewerkt met behulp van het eigen Content Management Systeem (CMS).

Online- én offlinecampagne

Dankzij zowel organische als geadverteerde content is er online meer zichtbaarheid gecreëerd voor Uit in Huis. Op verschillende locaties in de stad zijn posters van het evenement opgehangen en er zijn advertenties geplaatst in de Leeuwarder Courant en de Studentenkrant. De campagne bleek succesvol, want ondanks de hitte trok het evenement veel bezoekers.

Uit in Huis Festival krant

Tijdens de campagneperiode ontvingen ruim 50.000 bewoners van Leeuwarden en omstreken de 'Uit in Huis festivalkrant' thuis. In deze krant werden het uitgebreide programma, de plattegrond en de routes uitgelicht zodat alle bezoekers goed voorbereid op pad konden gaan.

Zichtbaarheid tijdens het evenement

Door de opvallende vlaggen, posters, rolbanners, stoepborden en plattegronden konden de bezoekers gemakkelijk door de stad navigeren, zowel te voet als per Riksja of Amerikaanse schoolbus.

Bekijk meer projecten

Detective Staal

Zoektocht naar een passend karakter voor een eigenzinnige detective

Identiteit

Website

Studio Zeepsop

Een frisse opschoonbeurt met als resultaat: een sprankelend geheel!

Identiteit

Website

Cycloon

Voor hetzelfde geld

Campagne

Contact

Contact

Contact

Contact

Heb jij een creatieve design opdracht?

Laten we kennismaken!

Neem contact op

Neem contact op

Neem contact op

Neem contact op

Neem contact op

Neem contact op

Neem contact op

Neem contact op