Portfolio
Portfolio
Portfolio
Portfolio
Uit in Huis
Start van het nieuwe culturele seizoen!
Expertise
Identiteit
Campagne
Website
Drukwerk
Live site
uitinhuis.nl
Samenwerking
Annemarie Lindeboom - Projectleider
Radboud Droog – Communicatie
Laura Lubbers – Social media content

Op zaterdag 9 september 2023 openden meer dan veertig culturele organisaties letterlijk hun deuren. Tijdens Uit in Huis toonden zij wat het publiek het komende jaar kan verwachten. De organisatie heeft maandenlang aan het evenement gewerkt en ondanks de hitte was er veel belangstelling en hing er een gezellige sfeer.


Stijl doorontwikkeling
De stijl van Uit in Huis 2021 heeft als basis gediend voor de ontwikkeling van de nieuwe stijl. Deze bleek echter (iets te) uitgebreid te zijn en is daarom vereenvoudigd. Aangezien het evenement hopelijk jaarlijks terugkeert, zijn er keuzes gemaakt voor de lange termijn. Hierdoor krijgen het logo, het lettertype, een deel van het kleurenpalet en, als belangrijkste element, het Uit in Huis-patroon een nieuw leven.

Een gloed nieuwe website
Uit in Huis had nog geen eigen website. Dus deze is ontworpen in de nieuwe stijl en vervolgens gerealiseerd in Webflow. De website kan gemakkelijk worden bijgewerkt met behulp van het eigen Content Management Systeem (CMS).


Online- én offlinecampagne
Dankzij zowel organische als geadverteerde content is er online meer zichtbaarheid gecreëerd voor Uit in Huis. Op verschillende locaties in de stad zijn posters van het evenement opgehangen en er zijn advertenties geplaatst in de Leeuwarder Courant en de Studentenkrant. De campagne bleek succesvol, want ondanks de hitte trok het evenement veel bezoekers.



Uit in Huis Festival krant
Tijdens de campagneperiode ontvingen ruim 50.000 bewoners van Leeuwarden en omstreken de 'Uit in Huis festivalkrant' thuis. In deze krant werden het uitgebreide programma, de plattegrond en de routes uitgelicht zodat alle bezoekers goed voorbereid op pad konden gaan.

Zichtbaarheid tijdens het evenement
Door de opvallende vlaggen, posters, rolbanners, stoepborden en plattegronden konden de bezoekers gemakkelijk door de stad navigeren, zowel te voet als per Riksja of Amerikaanse schoolbus.
