Portfolio

Portfolio

Portfolio

Portfolio

Detective Staal

Zoektocht naar een passend karakter voor een eigenzinnige detective

Expertise

Identiteit

Website

Samenwerking

Het mysterie van Detective Staal is al door vele personen opgelost. De route klopt, de puzzels en raadsels zijn geschreven en dat het een avontuur is, dat staat vast! Detective Staal had nog geen identiteit, in de zin van bedrijfsvoering en het personage zelf, de informatie over Escape Outdoor was nergens te vinden en het boekingsproces verliep wat omslachtig via mail. Al-met-al niet optimaal. Tijd om hier verandering in aan te brengen.

Detective Staal. Wie, wat en waarom?

Hoe kom je erachter wat Escape Outdoor van Detective Staal is? Juist, door zelf door Leeuwarden te dwalen, de puzzels op te lossen en in contact te komen met het personage Detective Staal. Het mysterie is dan ook opgelost maar de detective heeft weinig van zichzelf losgelaten. Gelukkig leent de Basis-Branding workshop zicht ideaal als ondervragingsmethode en is alle munitie verzameld om met het concept aan de slag te gaan.

Dubbele betekening in het logo

Een detective is altijd opzoek naar aanwijzingen, soms zijn dit vingerafdrukken, soms is het DNA en soms is het een spoor van voetafdrukken. Daarnaast leggen de personen de wandelroute van de Escape Outdoor te voet af. De combinatie van al deze aspecten hebben het beeldmerk tot stand gebracht.

Mysterieus en stedelijk karakter

Al snel werd duidelijk dat het detective-thema in combinatie met het ontdekken van de historische binnenstad tijdens het wandelen het uitgangspunt van het concept moest zijn. Het kleurenpalet is afkomstig van de kleuren uit de stad. Het lettertype voor de koppen staat stevig in zijn schoenen en de aantekeningen zijn afkomstig van de detective zelf.

Online boeken

Nadat de stijl van de identiteit is bepaald, is de structuur van de website opgezet. Het doel is om de bezoekers de Escape Outdoor ervaring te laten boeken. Op de homepagina doorlopen de bezoekers de informatie in volgorde waaraan ze behoefte hebben. Beginnend met wat Detective Staal uniek maakt, de verschillende mysteries die opgelost moeten worden en de arrangementen. Vervolgens kunnen de bezoekers gemakkelijk een reservering plaatsen in de kalender-tool.

Zichtbaar en vindbaar

Met posters en flyers wordt er aan fysieke zichtbaarheid gewerkt. Zo wordt de aandacht getrokken en de interesse van de Escape Outdoor gewekt.

Bekijk meer projecten

Studio Zeepsop

Een frisse opschoonbeurt met als resultaat: een sprankelend geheel!

Identiteit

Website

Cycloon

Voor hetzelfde geld

Campagne

Akte 2 & Cultuur Kwartier Sneek

Een jubileumeditie voor het Cultuurmenu

Drukwerk

Contact

Contact

Contact

Contact

Heb jij een creatieve design opdracht?

Laten we kennismaken!

Neem contact op

Neem contact op

Neem contact op

Neem contact op

Neem contact op

Neem contact op

Neem contact op

Neem contact op